Básníci

Básníci

Lidé jako jiní...
co do řádků a do rýmů
schovávají co o životě míní
co čeká je a co je šťastnými činí.

Snaží se pochopit moje duše děcká
jak múza spájí myšlení to plaché s hmotou světa.
Vidím jak křehká je každá věta
emoce drží snad jenom na konci tečka.

Udivuje mě síla slov co duše píše
co básník jak v stavu beztíže
hořečně vpisujě v prostor i čas
jak mimovolně nutí nás
vžít se, pochopit
nebo sebe sama najít.

Každičkou slokou, každou básní
život zastal v jediněčném okamžiku.
Já o bytí dozvědět se toho mnoho mohu
ocitl jsem se v područí bázni.

Tímhle chci vdát hold všem básníkům
těm co je moudrost věků tíži
i těm co se ještě pálí o své vlastní chyby.
Tak klobouk dolů...
Autor Jindro, 03.02.2020
Přečteno 212x
Tipy 2
Poslední tipující: Guldrun, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :)

04.02.2020 14:07:29 | Jindro

Veľmi výstižné...krásna báseň.:)

04.02.2020 08:29:55 | Guldrun

děkuji

03.02.2020 17:27:53 | F.Jelen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí