NALAČNO

NALAČNO

Anotace: Pět krátkých, úderných rýmovaček, poskládaných před dnešním odběrem krve.

JAK SE TVOŘÍ BÁSEŇ

Když se nápad ošatí,
oděje se do slov,
když se věty košatí,
netřeba už doslov.


BANÁNOVÉ KRÁLOVSTVÍ

Tam, pod listy palem,
vše se mění v komedii:
zle se pustil do médií
šašek, co je králem.


DOBÝVÁNÍ HRADU TOČNÍK

Stojí Žižka u Točníka
na velkém kameni placatém;
jen ho hleďte, útočníka:
na koulích drbe se palcátem!


NEKULTURNÍ FOTBALISTA

Neví, co je opera,
neboť hraje stopera.


KULTURNÍ FOTBALISTA

Ačkoli hraje beka,
árie doma béká.
Autor Neklan, 04.02.2020
Přečteno 155x
Tipy 3
Poslední tipující: Now, Marten, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí