Nalezne kdo hledá?

Nalezne kdo hledá?

Vzhlížím k nebi
vzhlížím k ptákům
ke slunci co se na mě zubí
přes spoustu mraků.

Snažím pochopit se
význam slov na zeď napsných.

„Kdo hledá nalezne“

utkvělo v myšlenkách mých.

Hledáš
smysl, lásku, štěstí třebárs...?
Nebo je to jenom věta
výpolod výplodů světa?

Když kolem hledím
jazyk mě svědí
já kŕičel bych z plných plic
do lidí plných ulic
do těch tváří tak lhostejných
co probudilo by v nich sílu, touhu...
Ale ani já již nic nezmohu
bláznem bych byl v očích snad všech
všech kteří uvěznil moderní svět.

Tak hledám …
odvahu...jazyk? hlas?
Jak pomoci jiným mám
nebo jen ztrácim čas...
Čas který mohl bych sebe dát?
Autor Jindro, 04.02.2020
Přečteno 197x
Tipy 2
Poslední tipující: Guldrun, F.Jelen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, chybí mi ješte ten cit...ďekuji za názor, potěší. :)

05.02.2020 20:14:49 | Jindro

myslím, že by tomu více slušely volné verše - ten nevyvážený rým a kolísavý rytmus zbytečně ruší jinak poetické sdělení

04.02.2020 20:43:17 | F.Jelen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí