Ostrov zklamání

Ostrov zklamání

Anotace: Dnes důležité hnízdiště ptáků

 

Každýho rána ten racek hravá

Na hubičku zkřípavýho hoboje,

Spánkem hlubším, než moří dno

Spí muži, spí lodě, spí oboje.

Jen jeden vzhůru, jen jeden poslední

Svíravá žízeň, nenajde pokoje:

 

„Já jsem ten hlupák, co Zemi obeplul

Jen abych na začátku zase spočinul

Rackové skřípaj, nemaj noty sepsaný

Ty hoboje jsou jen ze lží tepaný

 

Chtěl jsem prachy a slávu, chtěl jsem svět                                   

Teď už mi zbejvá jen pár posledních vět

Odkdy je snění jen pouhé rouhání

Mám poslední rum a Ostrov zklamání.“                

 

Loď na obzoru ho jen marně dohání,

Má jen poslední rum a Ostrov zklamání   

 

Autor Lars Decidus, 21.02.2020
Přečteno 267x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, Slovanská Julie, jitoush, Marten, Roser, R.K., šerý, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tyjo, fakt parádní, líbí se mi to od začátku do konce!

23.02.2020 11:52:21 | Slovanská Julie

....pár akordů a byla by z toho takováta správná traperská o prošvihnutým
životě...................Ji.

23.02.2020 09:23:25 | jitoush

Zajímavá báseň, líbí se mi to, má to něco do sebe (=

21.02.2020 22:10:16 | Roser

juj - ta hořce voní pelyňkem* :-D*

21.02.2020 18:41:25 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí