*-*Z mraků se slunce kouká

*-*Z mraků se slunce kouká

Anotace: ~~~~(kuk)~~~~~

~~~~~~~~~
Z mraků se slunce kouká
jak vítr do paprsků fouká
slunci se však podaří
a pohladí nás po tváři.
Pak slunce uvidí ty kaluže
vítr je sušit pomůže
napřed však slunce podívá se
co asi v kaluži zrcadlí se.

Kdejaký keř,strom,větvička
vlaštovka,vrabec i jiřička
jak potom uvidí mraku stín
tak zvolna končí se sušením.
Za chvíli černo,slunce už zase spí?
Ne,jen přes ty mraky nic nevidí
všechno se pod deštěm chvěje
protože jak z konve llije.

Po dnešním dešti je brzy krásně
múzu hned napadají básně
ráda by z kapek měla i korále
nebojte,ty neztratí nikde na bále.
Na pavučině dnes zůstaly
a tam jako démanty zářily
pavouk si do trávy zaleze rád
nechce tu krásu potrhat.

On ji chce na výstavu dát?
Ano. A moc rád.
Je to tak.

~~~~~~~~~~

********************

 

Autor Květka Š., 07.03.2020
Přečteno 183x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, Dávid, Kapka, Akrij8, Psavec, šerý, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Korálky Květuško jedna báseň, sluníčko přes TEBE krásně usmívá se. "ST" ;-)

07.03.2020 17:58:24 | jenommarie

:-)...děkuji za milou návštěvu a přeji sluníčko třeba to sedmitečné...pá...

08.03.2020 14:37:15 | Květka Š.

Moc děkuji za přání, potěšilo mě. ;-)* pá

08.03.2020 15:08:53 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí