*-* A stále prší a prší

*-* A stále prší a prší

Anotace: ~~~~~~~~~

~~~~~~~~~
Dnes něco zvolna padá
všechno pokropí
ne,to se nám nezdá
ten déšť je takový
vlasy se každému třpytí
perličky stříbrně svítí
ozdobí i stromy v lese
a kočka,páni,ta se nese
jenom tlapky otřepala
stopy všude zanechala
v louži se i vrabec myje
v jiné štěně poskakuje
letní vzduch se ovlaží
naprší i do růží.

Na mostech umyje sochy
kdo nechce zmoknout
ten dělá delší kroky
prostě spěchá do sucha
u vody skáče ropucha
na břehu tam sedí rybáři
prý něco chytit se nedaří
ale daří no přece rýma
a to asi nebude moc príma
tak z batohu něco vytáhnou
trochu rumu si hltnou
pak ale zbalí své nádobíčko
čekej mě doma mé zlatíčko
rybu si koupíme v konzumu
že nebraly za to nemohu.

A stále prší a prší
a studený vítr vrabce plaší
jen rybám ve vodě to nevadilo
ty háčky prý vidět nebylo.

~~~~~~~~~~

*******************

Autor Květka Š., 13.03.2020
Přečteno 164x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, jenommarie, šerý, Marten, Dobrodějka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A prší pohoda, bude i ryba.
Vše se dá, vše se dá,
u Květušky vládne pohoda. "ST" ;-)
Klouček vnouček jistě:-)*

13.03.2020 18:37:18 | jenommarie

Vnouček už dost povyrostl...ale Svratku mají skoro u domu...A já děkuji.

14.03.2020 15:46:33 | Květka Š.

;-) na krásném místě bydlí. Já se dívám na zámek Hluboká a okolí máme také moc hezké. Hezký víkend Květuško přeji.

14.03.2020 17:57:50 | jenommarie

Takový malý rybáříček, raději bych mu dala čajíček (rumíka až bude starší) :-)

13.03.2020 15:03:55 | Dobrodějka

:-)...děkuji...

14.03.2020 15:47:19 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí