Jeden sen, vládne všem.

Jeden sen, vládne všem.

Anotace: Jeden sen vládne, nad všemi mými ostatními.

Snít si, že jsem lesa král,
s vílami, bych si hrál,
Nebo býti rytířem,
pro své milé štítem,
býti milovník, růže bych dal,
býti drakem, každý by se bál,
jak trpaslík, krásy bych kul,
či kuchař, míti hojní stůl,
bydlet v zlatých věží, elfů ráj,
či Pytlík, a krásný kraj,
býti pavouk, lidem sni bych tkal,
s Fossegrimem v údolí, na housle hrál,
býti harlekýn, šašek ale moudrý,
býti bohatí, ale štědrý.

Ale je jeden sen,
zářivější nežli den,
devět měsíců čekat,
a pak v jediní den, štěstím skákat.
Autor Discord, 16.03.2020
Přečteno 214x
Tipy 5
Poslední tipující: Tomcat, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce, dobré čtení. Líbí.

16.03.2020 21:29:11 | šerý

Rytířem být můžeš v jakékoliv době. ;-) Hezká

16.03.2020 21:24:53 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí