*-*A zase naprší

*-*A zase naprší

Anotace: ~~~~~~~

~~~~~~~
Pozdravím ráno
co se mnou vstává
to ranní slunce
i ten ptačí zpěv
někdy je obloha
šedá a zamračená
do deště se neotevře
snad žádný květ.

Déšť všechno myje
od prachu čistí
záhonky zalévá
naprší do listí
a když pak doprší
a svítí slunce
květy se usmějí
na každé louce.

Z vlčího máku
je milá v červeném
z modrého zvonku
kráska modrooká
co na dva motýly
z bílé kopretiny
zvesela moc ráda
cink a cinká.

Pomalu se šeří
slunce už zapadá
a někdy oblohu
červánky přikrývá
květy už také sní
svůj květinový sen
aby byl kouzelný
i ten příští den.

~~~~~~
********************
Autor Květka Š., 21.03.2020
Přečteno 162x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Kubíno, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květuško tvé básně jsou pohlazení;-). "ST"

21.03.2020 16:05:30 | jenommarie

Moc děkuji za uznání... :-)

22.03.2020 16:24:13 | Květka Š.

;-)

22.03.2020 16:59:10 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí