Ten balvan

Ten balvan

Anotace: ...nes si sám.

Zas další den,
den zahalených tváří
den neviditelného nepřítele,
lovec těl i duší
sítí co zbyla po rybáři,
Den předčasných květů
jimž jinovatkou stele

Den tisíce pravd
(která je ta pravá)
den přátelství i zloby
To obvykle se stává
když balvany žití
co nelze brát do zásoby
opouští svůj lom

Jen zrezivělý úsměv
čekajících na polom
v zátahu rozhozených sítí
snad věří adresám
autorů spásných hypotéz
Z prázdných lomů na přežití
svůj balvan nes si sám!
*
Autor JC senior, 30.03.2020
Přečteno 212x
Tipy 23
Poslední tipující: Isla, Iva Husárková, barasoukup, Psavec, Donne, R.K., Amonasr, Kett, jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ve dnech zahalených tváří, balvany jen těžkly

13.06.2020 21:47:39 | Isla

Neseme si i silný gen po prapředcích...
Hezká báseň, ráda jsem četla.

04.04.2020 17:51:28 | Philogyny

Pomož (si) a bude ti pomoženo :-)

30.03.2020 18:18:38 | Amonasr

Ta tíha.., ale zase posilněn."ST" je to tak. ;-)

30.03.2020 14:29:18 | jenommarie

...nebo si jej aspoň kutálej***ST* :-D*

30.03.2020 13:58:00 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí