PRAŽSKÁ EIFFELOVKA

PRAŽSKÁ EIFFELOVKA

Les bíločervených zábradlí
Plete Kotlářku s Bulovku
Libeň s Karlínem
Jako by v tíži
Patřili matematikům
Kteří i na dva a dva
Berou integrál

Naproti poloostrov
Manhattanu Holešovic
Se zachovalými dvojčaty
V důvěře že na Libeňském ostrově
Jsou budovy imigračního
A na špičce
Rhodský kolos
Socha svobody
Chatová kolonie

Karlák
Kláštery a špitály
Stísněnost a úzkoprsost
Elegance podání si ruky
Indiánského náčelníka
S pery svatosti na čelence
Se svatým Ignácem z Loyoly
Nedaleko Kolowratova Chicaga

Když po věčně provizorním
Vojenském mostě
Přehrká tramvaj
Ocitám se u opukových zídek
S terárii
A malými domky
Dobitné Tróje

Prázdnota
Před Branickým nádražím
Podobná jako u stavení
Visutých v kopci
V Davídkově ulici

Krajina impresionistů
A snad trochu Lhoták
Vápnem bílené zdi kartouzy
Ozařované sluncem
Světle modré nebe
Vlající prapory
Spousta prostoru
Lehkost a laskavost
Autor Kaj, 03.04.2020
Přečteno 154x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Frr, Dája K, Básník Karel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí