Studené jaro

Studené jaro

V noci na jednadvacátého
Překročily hranici
Jednotky nákazy z východu

Zahnaly lidi do domů
Hlavně tanků
Míří oken

Ven se může jen s náhubkem
Který brání ústům
Před vychrlením
Zakázaného

Stanné právo
A co je doma
To se počítá


ČEKÁNÍ NA LEDOBOREC

Partnerka zamrzla
Jako severní ledová cesta
Nesmím se jí dotknout
Abych něco neulomil

Oči uhranul
Studený svit
Luny obrazovky

Prsty semlel
Mlýnek na maso
Klávesnice
Vrostly do ní
Jako kořeny

Ústa bez úcty hovoří
O litrech
Prodaných liter

Vlasy
Vyslanci pravěku
Chtějí vlát ve větru
Nabrat do sebe
Plnými doušky
Čerstvost jara

Velící centrum
O pár centimetrů níž
Však o ničem neví
Nejsou v nich žádní
Špehové něhy


VELIKONOČNÍ OSTROV

Hlava z Velikonočního ostrova
Z plakátu
Hází po mě
Udičkou pohledu

Hlava XXII
Mlčí v dešti
Jarních paprsků

Přijde někdo s metlou
Aby něžné pohlaví
Neuschlo?
Autor Kaj, 06.04.2020
Přečteno 172x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Ziny, Yry
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí