Variace na Li-pa

Variace na Li-pa

Jasmíny roupy. Sedím u vína,

Když půlnoční se blíží hodina a volno mám.

Kdo by teď myslel na spaní,

Když “zhoubný“ virus městem uhání,

jenž nemám. Tak v úctě ke všem šéfům svým

o práci sním. Však v stavu nouze žádnou nevětřím.

Jen vína mám tu sklenky tři.

Již dávno pust je pytlík od lipa, tak tiše tu čtouc si básně od Li-pa

dlím v cimře své. A zmámená krví z mědvěda, sleduju měsíc, (jenž nevěda, že sledován) tu bloudí tmou.

Ej kytaru mi dejte a s ní flétnu mou.

Naladím D.

Kytaro má, vždyť noc je ještě mláda, složíme píseň s medvědem.

Však vědět jen, jak v tomhle stavu skládat, musela bych být Vševědem.

Autor Bánší, 11.04.2020
Přečteno 233x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Básník Karel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí