*-*A les se rozvoněl

*-*A les se rozvoněl

Anotace: ~~~~~~~~~~~

~A les se rozvoněl~
~~~~~~~
Večer hraje na fujaru
kouzelně to zní
ta písnička kterou složil
z lásky jen pro ni.
Smutná sama usínala
plyšáka má v náruči
že ty na ni vzpomeneš si
kdo ji to dnes zaručí?
Den se s ránem probudí
ji slunce hřeje tvář
tak plyšáka pohladila
a šeptá...jak se máš?

Z kapsy drobné tajně mizí
na jízdenku už nemáš
jít po svých ti není cizí
do klopy fialku dáš.

Půjdeš krokem podél trati
lalala si notuješ
na rameni sedí vrabec
nejsi sám se raduješ.
Po cestě už nohy bolí
chvíli sedneš do trávy
koukáš se po širém poli
co to pole vypráví?
Vypráví co vítr češe
a kdo slunci děkuje
a mrak vláhu půdě nese
co roste se raduje.
Prší prší,no,spíš lije
kde se schováš před deštěm
suché místo chvíli hledáš
s tím vrabcem přece
nezmoknem...

A co vlézt si do krmelce?
Vrabec ti však uletěl
ty pak usneš pod kabátem
a les se vláhou rozvoněl...

~~~~~~~~~~~

*********************

Autor Květka Š., 12.04.2020
Přečteno 145x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Frr, šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Básník Karel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné pohlazení...:-D*:-)*

13.04.2020 10:12:49 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí