Mama

Mama

Ako lúče slnka, kvapky rannej rosy,
Ako pocit, keď bežíš po mäkkej tráve bosý,
Ako prvé sústo čokolády,
Je Tvoj úsmev, jamky v lícach mami.


V očiach farby blankytného neba,
Odráža sa láska, obetavosť, neha.
Stále dievčenskú tvár,
Láskavých vrások zdobí len pár.


V Tvojom po kvetoch voňavom objatí
Každá strasť razom sa vytratí.


Už ako malá, za sukňou som Ti večne stála,
Pri prádle, hrncoch a robote,
trápila Ťa otázkami o smrti a živote.


Tak silné lásky puto, každá noc bez Teba bola mi ľúto.
S ruksakom so zbalenými pastelkami, utiekla som i od starej mamy.


Na útrpnej púti chorôb, dospievania,
O Tvoje rameno som sa opierala.


Nielen matka,ale i najlepšia kamarátka,
Čo opraty výchovy držala pevne no nikdy nie skrátka.
Chápavá ale i prísna,
Učila si nás, čo skutočný má význam.
Nie peniaze, kariéra, mamona,
Ale milujúca rodina.


Moja milá mama, už polstoročia zdobíš svet a hoci narodeniny Ty máš dnes, ja sebe by som priala :


Nech sa mi raz tak ako Tebe podarí v malom človiečiku zažať cit, čo bude každým dňom a rokom naberať na sile
a intenzite, odolávať poryvom vetra a búrkam životných skúšok a sálať teplo domova aj napriek a aj napriek vzdialenosti
stoviek kilometrov.

Autor campodein, 14.04.2020
Přečteno 224x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné vyznání mamince.
A také z Tvé básně vyzařuje něco, co sama předáš svým dětem.A to je to, co dokážeme jen my,maminky :-)
..ST..

21.05.2020 22:05:06 | Jaruška

pekné vyznanie.. Dobrý start !

15.04.2020 10:56:34 | Knoflík

Moc hezká báseň ;-)

14.04.2020 22:45:53 | jenommarie

Dakujem Marie:)

15.04.2020 09:17:35 | campodein

;-)

15.04.2020 09:26:21 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí