*-*Sluneční motýl

*-*Sluneční motýl

Anotace: ~~~~~~~~~

~~~~~~~~~
Když vadnou růže
a pomněnky pláčí
vlčí máky jako ústa
už celý den mlčí
jen motýl co tu lítá
si cestou přemýšlí
proč i večer nesvítá?
Sluneční paprsky
díru v nebi nenašly?

Prý nad tou dírou
černý mrak pluje
asi z té jedné
z té vesmírné sluje
za chvíli je mraků víc
a na zemi fouká vítr
motýlům do křídel
růžím do květů
a nám,lidem do čepic.

Pak o špičky borovic
se mraky potrhají
a sluneční paprsky
dírami pokukují,
dnes růže nevadnou
pomněnky nepláčí
motýli pořád létají
z květu na květ
a máky už nemlčí.
Můžete je slyšet.

Dokola melou,svítá,
svítá,svítání...

~~~~~~~~~

************

Autor Květka Š., 17.04.2020
Přečteno 139x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Majda, jenommarie, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná, hlavně ten začátek se mi moc líbí.
..ST..

20.05.2020 23:04:36 | Jaruška

Jen ať nám svítá na lepší. Moc pěkná Květuško;-) "ST"

17.04.2020 22:52:10 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí