*-*Po vánku

*-*Po vánku

Anotace: *~~~*~~~*

*~~~*~~~*
Hora posílá po vánku
krásu nebeských červánků
a taky horské povětří
co každého studí ve tváři.
Přidá chlad horského pramene
blesky od vrchů zažene,
jeden blesk si vyhlédl v údolí strom
vidět je oheň,slyšet je hrom.

O nejvyšší vrch
ten mrak se rozpáře
z nebe teď padají snad i trakaře,
strom hořící
jak svíce zhasne 
tam letí sokol to je kráné.
Vykoukne i slunce zpod mraků
čeká nás chvíle zázraků
vrcholky hor se sněhem třpytí
koho ta jejich krása chytí?

Chytila básníky i malíře
co o nich vytvoří je k nevíře.
Já na malý kopec z okna hledím
proč o něm nepíšu,já to spravím.
Ten kopec za oknem pokoje
moc krásně barvený je

vždyť je jaro

~~~~~~~~~~~~

********************

ne,toto z okna nevidím...škoda

Autor Květka Š., 19.04.2020
Přečteno 135x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Po vánku posílám slovíčka,
že pěkná je Tvoje básnička .-)
..ST..

20.05.2020 23:02:36 | Jaruška

Moc děkuji...(:-)

21.05.2020 15:47:52 | Květka Š.

Moc krásně vykreslena, jako vždy. :-) "ST"

19.04.2020 17:31:34 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí