*-*Žila byla roztomilá

*-*Žila byla roztomilá

Anotace: ~~~~~~(:-)...

~~~~~~
Byla krásná,roztomilá
vlasy-zlaté pampelišky
oči-modré pomněnečky
rtíky jako vlči máky
a své tváře taky,taky.
Moc ráda se oblékala
mašle do copů si dala
nejraději chodí bosá
ať je sucho nebo rosa
v potoce umyje nožky
vypere bílé ponožky
ty na louce usuší 
louce to však nesluší.

Dnes to měla ale práci
vítr rozcuchal ji vlasy
do copů je neplete
i tak je krásně na světě.
Pak si skočí jako srnka
dávej pozor,tam je trnka
ať se o trn nezraníš
ale ty to přece víš,
najednou je slyšet ouvej
nesměj se zajíci hloupej
on však vůbec hloupý není
s jitrocelem na léčení.

A potom pěkně děkovala
usmála se,zamávala
vždyť mi to dobře víme
proč za jitrocel děkujeme.

~~~~~~~~~

****************

Autor Květka Š., 25.04.2020
Přečteno 143x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, Psavec, Majda, Anděl, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jitrocelové pole měl děda...sekl louku, kde rostly přehršle jitrocele, a sušil kozám...měly vynikající mléko!Děkuji za milou vzpomínku!

25.04.2020 18:21:04 | Anděl

Roztomilé a jitroceli děkuji též,
copak bylinky, kdo jim rozumí,
s ledasčím si poradí."ST" ;-)

25.04.2020 15:56:12 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí