Zahrada ticha

Zahrada ticha

Anotace: pro ty, které láká Japonsko :)

Krása rozkvetlých sakur…
hledej je ve své zmatené duši…
v Japonských zahradách smutek ti sluší…
v krytých lázních kde vidíš oblohu

Růžové lístky padají ti do vlasů…
pomalu…
za tichého zvuku šamisenů
tančíš…rozpřáhneš ruce…
letíš…

Poslechni si zurčení vody…
slyšíš?
ty vlnky Širakawy…
hladí tvou duši
jako ploché oblázky…

vlnka po vlnce…
v tichém spádu…

…do vodopádu

Uklidni své srdce…
...hvězdy…zahrady…
hledej v tomto světě kouzlo…
záhady…
jako v dávném stylu setoguro…
vydechni…

Táhlé tóny fléten halí tvou nevědomost…
ztracenost…
najdi svou zahradu klidu…
v bílých šatech…bosýma nohama…
přeskakuj z kamínku na kamínek…

Jemné vůně růžových zahrad…
halí mou duši do ticha…
jako moře…
převracejíc zrníčko po zrníčku…

arigato…
Autor Džín, 06.03.2007
Přečteno 329x
Tipy 4
Poslední tipující: Egretta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

citová záležotost :)

12.05.2007 09:27:00 | Raphael

krásné :) Jako bych tam byla :)

12.04.2007 12:34:00 | Emis

velmi povedené, jemné a lehké...:)

11.03.2007 01:25:00 | Lavran

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí