Po mostě císařů

Po mostě císařů

Anotace: Báseň v próze

Šel jsem kdysi pustým ránem po jednom kamenném mostě a byl tak hrůzně liduprázdný.
Po mostě dějin a císařů, jeden ho nechal postavit, druhý se po něm procházel.
Co mi je však po historii a císařích, když jsem právě mrazil otevřenou zlomeninu duše.
Po mostě třikrát zalomeném mířil jsem ledovým ránem k Malostranské mostecké věži.
Dnes to vypadá jako přelud, jak je to strašně dávno.
Na něco se však nezapomíná: sochy civěly jak přízraky do šera, třeskuté ticho nad temnou řekou a jen sníh křupal pod nohama.

Autor kvaj, 06.05.2020
Přečteno 253x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Marten, Majda, Now
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opuštěnost kamene pošlapaného věky a nářky souznící se zlomeninou duše jednoho rána. Propojenost prožívání s námi kráčí den co den.

06.05.2020 12:07:49 | Now

Pěkně charakterizována. Děkuji.

06.05.2020 12:39:29 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí