*-*Z jarního palouku

*-*Z jarního palouku

Anotace: ~~~~~~~~~~

~~~~~♥♥

Kdysi na palouku
tam žila jarní víla
v jeteli si tancovala
a rosou se myla.
Vlasy měla zlaté
jako pampeliška
ty jsi ale krásná
to ozvala se myška.
Z kopretiny ušila si
košilku,prý noční
a se srpkem měsíce
o vlčím máku sní.

Včera to se dozvěděla
že mají louku kosit
nikdo ale neporadí
co bude potom nosit?
Totiž,chce sukni z máku
už na ni i střih měla
a teď aby se strachem
o červený květ chvěla.
Tak tu vílu z louky
pozvaly květinářky
už nemohly slyšet
z kvetoucí louky nářky.

Jarní víla poděkuje
květinářkám za růže
a je celá rozjařená
barvu vybrat si může,
čerstvě pokosená louka
ta voní strašně moc
vánek vílu uspával
měsíc přál dobrou noc.
Ráno ji rosa vzbudí
…anebo taky ne
tančit bude v poledne
a nic se nestane…

takové to na louce je

~~~~~

Autor Květka Š., 10.05.2020
Přečteno 154x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, Majda, JC senior, jenommarie, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvoje verše hladí...

13.05.2020 02:09:21 | Kapka

Asi jsem ji taky potkal,
ale pamatuji si už jen tu pokosenou trávu.
:-(
**

11.05.2020 16:33:20 | JC senior

:-)...děkuji...

11.05.2020 14:46:37 | Květka Š.

To bude sestřička Mapové panenky ;-). Krásně je na louce. "ST"

10.05.2020 23:30:33 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí