Zrkadlo času

Zrkadlo času

Anotace: Plynie a plynie....

Úsvit sfarbil lesy, polia,
A štebot vtákov ráno ospieval
Keď vybral sa v svet pútnikov
By ukojil túžbu, čo do sŕdc zasial.

Predpoveď oranžovej žiary
na nespútanom modrom nebi.
Tak sa píše príbeh nového veku.
Kde nájdeš odpoveď na
čo by bolo keby?

Tak znova zaplavil údolia
sťa divoká horská riava
čo na jar ohlušujúco zvučí
a život i smrť svetu dáva.

Pomaly kráčal krajinou
inokedy zas s víchrom letel
Nikdy nie tak ako ľudia chceli
Vždy tak ako povedal Pán svetiel.

Niekde sa vryl do pamäti
by zapísaný bol naveky
Inde nepočuteľne minul vek
A dávno zmizlo koryto rieky.

Tak ostal nezastaviteľným no istým
Keď za horizont hviezda zapadla
A s nocou čo spánku nedožičila
Nastavil mnohým z nás zrkadlá.

Nie príjemné ale potrebné
By uvedomil si ľud Zeme celý
Že len raz tu pre nich je a nikdy
Nevráti sa, aby ho znovu prežili.
Autor Guldrun, 11.05.2020
Přečteno 145x
Tipy 7
Poslední tipující: Jindro, Emily Říhová, jenommarie, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvou báseň jsem se pokoušel pečlivě deklamovat pomalu a hlasitě - musím říci, že právě v Tvém rodném jazyku mi zněla zvokumalebně a velmi poutavě:-D* ST

11.05.2020 11:25:58 | Frr

Tak to som rada, ďakujem.:)

11.05.2020 22:17:22 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí