Jsem..

Jsem..

Anotace: Nebo spíše nejsem...

Jsem otec od rodiny,
Však muž bez ženy,
Jsem otec bez syna,
Alkohol, láska jediná...

Jsem advokát z televize,
Však zločinec k pohledání,
Doktor práv z hostince,
Co se hodí k pohrdání.

Jsem právník s doktorátem,
Co nikdy zákon nečetl,
A vlastně mu to nevadí,
Ještě by se zapletl...

Jsem velký horolezec,
Co pokořil mnoho hor,
Jen teď mě už bolí kolena,
Tak ať jde na ledovce mor.

Jsem učitel tance,
co s dívkami plul sálem,
však kroky jsem už zapomněl,
musím si vystačit s málem.

Jsem mistr bojových umění,
Učil jsem armádu a stovky lidí,
Nyní už na to není čas,
Tak ať je učí jiní.

Jsem skvělý lyžař freeridu,
Dokonalý v každé stopě,
Teď lyže už asi nenajdu,
Nepojedu prostě…

Jsem romantik a poeta,
Co psal tu patnáct let,
Však teď nenajdu žádný verš,
Rým už nevrátím zpět.

Jsem cestovatel,
Co se už dlouho bojí hranic,
Nikam tedy nepojedu,
Je mi z toho na nic.

Jsem milovník,
co chtěl mít každou dívku,
a byť se jim rozdat chtěl,
teď sám si hnije v chlívku...

Jsem saunař,
co mu dělá špatně hic,
tak chodí jenom okolo,
a vlastně nedělá nic.

Jsem jen stín sebe sama,
Jsem mladý, a přesto v hrobě
Nejsem nic, co mohl jsem být
Jen další ztracenec v Covidové době.
Autor Tomikk, 19.05.2020
Přečteno 232x
Tipy 13
Poslední tipující: Majda, Janna, Frr, Hortenzie, Tesk, Donne, Emily Říhová, Vivien, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná báseň...ale až příliš smutná...

19.06.2020 19:00:49 | Hortenzie

Ta bláznivá doba skončí v dohledné době,
je čas oprášit všechny role v tobě ;)

19.05.2020 13:59:22 | Emily Říhová

Moc děkuji! Budu to zkoušet :-)

19.05.2020 14:43:09 | Tomikk

Člověk s mnoha snaženými Nej a není mu přesto Hej.
Povedená životní reflexe.

19.05.2020 13:24:07 | šerý

Děkuji moc!

19.05.2020 14:42:44 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí