Nečum v noci do stropu

Nečum v noci do stropu

Nespavosť je mucha
strácajúca silu pod pazuchami
so subwooferom na zadku

je to hydraulické otváranie úst
kvôli ochladeniu hlavy
a nadávanie na včerajšie omyly

je to smrad
pokračujúci aj zajtra


na ráne už čoskoro budú
pučať prvé kvety
aj keď medvede ešte nevyliezli z brlohov
lebo sa im o padajúce lístie rozbili hodinky


posteľ pruží pod piruetami ležmo
no občas ju pobolievajú kolená
čo musí vadiť už aj susedom
a oči majú stále otvorený vetrák


na stole v pohári šumí
niekoľkodňová voda
no žiab sa asi nedočká

sú uveznené v bruchu
a nedajú pokoj

k bielym vrátam v kuchyni
to nie je ďaleko
no nemám zobák
aby mi chladnička vyvrhla svoj obsah
ako mláďaťu v hniezde
ktoré ešte krídlami dieru do sveta nespraví
a zem nie je trampolína


sŕknem trochu tej vody

chutí po podozrení
že ešte žijem

asi sa ešte skočím vysrať
a potom už naozaj vyleziem
posteli na jazyk

snáď jej zachutím
Autor Nervaque, 22.05.2020
Přečteno 202x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, jenommarie, Marten, vojtěška, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš fakt skvelé, originálne a vtipné hlavové pochody

26.09.2021 23:05:37 | gallatea

je to moje prekliatie :D

26.09.2021 23:06:44 | Nervaque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí