Láska nie je moja, ani tvoja

Láska nie je moja, ani tvoja

Tvoja láska horí
ako drevo v krbe

hreje
zlepšuje náladu
a dodava pocit bezpečia

moja v plameni praská hádkami
a nakoniec ostane iba popol

šedivý
dusivý
chladný
šteklí medzi prstami bosých nôh
pretože utekám narýchlo

zabudol som na stole kľúče
na chodbe zbohom
pred dverami topánky
vo výťahu päste

srdce v koši na prádlo

už nikdy nepôjdem na žiadnu adresu
hľadať pravidelný výťah
dvere
chodbu
stôl
ani posteľ
keď na dverách nemám menovku
a právo zavrieť ich zvnútra sám

áno

tvoja láska možno ešte horí
a myslíš že všetky plamene sú rovnaké

no tak ako môžu olizovať
zimou skrehnuté dlane
bozkávať roztúžené srdcia
a plaziť sa po dvojnáručí
tak môžu olizovať aj riť
a spáliť v nej všetky hovná
kým ti pristanú na hlave

pretože láska je iba príprava
na sklamanie
Autor Nervaque, 23.05.2020
Přečteno 198x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, Frr, vojtěška, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tiež mi to tak pripadá. Amen!

26.09.2021 23:03:42 | gallatea

nesouhlasím, ale líbí se mi tvoje živé metafory, tvoje texty jsou geniální, jen mám problém s jejich příliš morbidním vyzněním

23.05.2020 19:18:49 | vojtěška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí