Emoce

Emoce

Anotace: Trochu prvoplánové, vím, avšak přesto...

Pouze tmou se duše plouží,

odejde temnotou v hlubinu,

hluchou mdlobou pohled kalí,

v hledišti se stíny dlouží,

stanu se stínem a uhynu,

splynu s temnou hloubkou v dáli.

 

Zdobně v srdci slunce září,

sálá, tančí – stovku tváří.

Pery mává, píseň pěje

kanár duši, větřík věje,

letím k slunci, letím k horám,

bouřky, moře, hvězdy zdolám.

 

Krev mi vře, hřmí sluch můj,

zní jen řev, hluk se dme,

musím řvát, stůj co stůj,

ve mně žár žhne peklem,

chce ven hned, ostřím tne,

meč s ohněm, zlo se zlem.

 

Sponou pláště mojí mysli

plaším se – jak ona zlomen,

šepot s hrozbou tiše přišly,

černá myš je temný omen,

slyším tiše svými smysly

ve tmě jíti ke mně kroky.

Autor KŠmahela, 02.06.2020
Přečteno 196x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Isla, praetorian, lukassnajdr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí