Život

Život

Anotace: podobenství o životě

Milujem život -
je to snadné
když dětství berem útokem
jiskrné, svěží utíká nám
jak voda horským potokem

Možná, že časem zaváháme
a srdce se nám zachvěje
když voda chvátá přes kamení
a vpředu hučí peřeje

Milujem život -
pak už víme
že vždy nás štěstí nečeká
že jako řeka má své tůně
celý náš úděl člověka

Možná, že někdy zaváháme
když v proudu vír nás otočil
až vzchopíme se, plujem dále
a pádlujeme ze všech sil

Milovat život -
to je štěstí
ať dole jsme či nahoře
byť v jeho proudu vše co máme
nakonec vplyne do moře
Autor koloušek, 07.03.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně napsáno...

26.05.2007 17:23:00 | Judita

Pěkná báseň.Někdy nadáváme,ale nechtěli bychom se ho vzdát.Je takový jak píšeš.

07.03.2007 18:06:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí