Je to, jako když

Je to, jako když

Anotace: Když jaro dělá všechny ty věci s třešněmi

Je to, 

jako když zavadíš o něhu dlaní,

zacinkáš nehty o křemičité lůžko,

sfoukneš zrnko cukrové krusty, 

zdoláš své poslední, nejtěžší úzko.

 

Jako když nad poli zvedne se mlha, 

posbíráš rosu a zmáčíš si nohy,

napneš svůj luk a rozdáš se světu,

v gejzíru tisíců horoucích šípů,

jako když z hnízda vyletí červenka,

tak přesně takový pocit je to. 

 

Jako když obejmeš malou duši v sobě, 

statečný, silný, přímý v ramenou,

obestřeš, nepustíš, 

svou bezbřehou láskou, 

která je živena láskou druhého.


Jako když konečně nalezneš studnu,

jako když skloní se stařičká zelkova,

jako když vylezeš na nejvyšší vrchol 

zakřičíš: Přijď.

A ozve se:

Jsem stále s tebou, chodit netřeba.

 

Tak přesně takový pocit je to.

 

Autor Sunny, 10.06.2020
Přečteno 217x
Tipy 19
Poslední tipující: Lacosta1, La Suneteto, J's .., Iva Husárková, Laika, Emily Říhová, jenommarie, Kapka, Tomcat, šerý, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokračuj, prosím.

18.08.2020 10:35:43 | La Suneteto

No jasně..a kráásně vyjádřeno..celá báseň jedna báseň:-) ;-) "ST"

10.06.2020 19:37:24 | jenommarie

Krásný pocit, ST

10.06.2020 17:56:45 | Kapka

Dobré dílko :o)

10.06.2020 17:13:09 | Crazymike

JO!*

10.06.2020 16:01:04 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí