Horská mlha

Horská mlha

Anotace: O mlze na horách

Sbírka: Chmýří pampelišek

Z hor,kde umlkla řeč
valí se mlha jako homole
pod závojem zmizela horská kleč
a jako voda vtrhla do pole

Stromy dávno měly koruny lysé
Tu horská mlha přikryla svah
cáry mraků po nebi honily se
tam kdesi vysoko v horách

Nic, než bílých chuchvalců změť
v které slyším dívčin hlas
kleč ve větru musela šumět
aby mlha nerozdělila nás

Horská mlha homole kupí
v nich je těžké najít rysy
dřív než je břit slunce otupí
aby v horách bylo jako kdysi
Autor Petr27, 12.06.2020
Přečteno 214x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Tomcat, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká mlha, Petře :)

13.06.2020 00:10:09 | Emily Říhová

díky :)

13.06.2020 12:54:41 | Petr27

Ta je opravdu pěkná Petře ;-) *ST

12.06.2020 21:11:59 | jenommarie

díky moc :)

12.06.2020 21:12:48 | Petr27

;-)

12.06.2020 21:13:06 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí