Lupiči slabých dešťů

Lupiči slabých dešťů

prší tak málo 
že všechny kapky chytnou ptáci do křídel
a když snad občas nějaká jim uletí 
(což je nevýslovně trapné) 
zachytí je černě dlouhé řasy žen 
na nichž kapky chvíli drží
jako třpyt na vodní hladině
dokud na ni slunce svítí
 
kdopak může lépe předpovědět
a být přitom krásnější 
než tihle lupiči slabých dešťů
kteří mlčky varují:
 
to, co temně číhá za městem 
zachytíme, ale neunesem
Autor Náladový básník, 14.06.2020
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Amiradi, Frr, Iva Husárková, šerý, Emily Říhová, jenommarie, vojtěška
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná ST :-))

15.06.2020 06:23:36 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí