*-*A utíká jak Zátopek

*-*A utíká jak Zátopek

Anotace: ~~~~(°U°)~~~

~~~~~~~
Že každá kočka
je prý toulavá
černá i bílá
a také ta rezavá
v noci každá kočka
našlapuje tiše
prý sám pan kocour
si všechno píše
do novin?
Co já vím? Nepovím.
Prý jak ta jedna
kočka zavrčela
ta myš se honem
zpátky otočila
zavrtěla ocáskem
zastrčeným za páskem
svých kožených nohavic
jako bojovník
no,co říct víc.Nic?

...Jen to že...
vzala nohy na ramena
malá myška nafintěná
a utíká jak Zátopek
dopředu,ne nazpátek
až přeběhla díru myší
"stůj"
to najednou myš uslyší
zastaví a kouká se
no jo,
myšáka pozná po hlase
on ji lapne za tlapku
pardon...pardon
teď prý i černý kocour
dostal škytavku
a do novin přestal
ten černý kocour psát
vzteky se mu tlapka
kterou píše
začala asi třást.

A co dál říct?
Prý snad v dalším vydání
bude pokračování.
Škyt.

~~~~~~~~~~

*************

Autor Květka Š., 16.06.2020
Přečteno 133x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Iva Husárková, Psavec, jenommarie, Emily Říhová, Tomcat, Isla, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

he hahááá škyt ST :-))

17.06.2020 10:06:05 | Iva Husárková

A Zátopek by byl potešen. Jsem se pobavila a opět je to báseň roztomilá.:-)* *ST

16.06.2020 20:25:43 | jenommarie

Pobavila, děkuji :)

16.06.2020 19:16:05 | Emily Říhová

Škoda že už nemám malé děti Květko :) * A vnoučátko blízko, tyhle básničky jsou pro děti jako stvořené :)

16.06.2020 17:33:37 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí