Hra s čísly

Hra s čísly

Anotace: .........

Dvakrát dvanáct hodin v jediném dnu,
sedm dní v jediném týdnu
a kupředu uhání čas
v deštivém oparu města…

Žene se jako vítr ulicí
a odnáší s sebou listy s čísly,
zapomenuté prázdné mozaiky
vystavené k pošlapání.

Dvanáctkrát do roka obracíš stránku
a čtyřikrát měníš barevný háv,
avšak jen na povrchu,
neboť uvnitř se opakuje jediná věta.

Jsi číslo bez důvodu, si črta bez otce,
čas počítá dopředu:
se stíny se mísí v temný shluk,
kde téměř neviděna zpívá tvá duše.
Autor Lavran, 07.03.2007
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí