*-*Z okna vidím přehlídku

*-*Z okna vidím přehlídku

Anotace: °°°°°°°°°°°°kap...kap

~~~~~~~
Ze zamračené oblohy
dnes kapky padají
navzájem se asi
při pádu poznají
pozdraví se
a mokré ručky si podají
ty některé v kalužích
jiné zase na růžích
velké spadnou na deštníky
na střechy i na chodníky.
Z okna vidím přehlídku
barevných deštníků
a slyším i cákání
dupání a kapek ťapání
do louže si skočil malý kluk
mokro v botách?
Je mu fuk.

Pes ten se z deště otřese
na tlapkách mokro
domů přinese
v dece pak osuším psíka
a fénem mokré boty toho kluka
na růžích se mi kapky líbily
jako hvězdičky svítily
ano,
člověk si nevybere počasí
z oblohy někdy prší
a pak se vyčasí.

Většinou jistě do krásy.

~~~~~~~~~

******************************

Autor Květka Š., 02.07.2020
Přečteno 136x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Isla, Emily Říhová, Marten, Vivien, Tomcat
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesto krásně pozitivní :)

03.07.2020 12:04:30 | Isla

Krásné pohlazení kapkami deště
Nastavím tvář a špitnu - ještě... :)

02.07.2020 23:50:20 | Emily Říhová

Milé. Zvláště když jsem před chvilkou dorazila domů coby už odrostlé dítě s parádně promoklýma lodičkama :-) Líbí se mi to KvětuŠ.

02.07.2020 19:38:09 | Vivien

"mokro v botách? Je mu fuk." - vzpomínka na dětská léta, ;-)ST

02.07.2020 19:20:51 | Tomcat

Krásně to vždy líčíš, děkuji ;o)

02.07.2020 16:47:41 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí