*-*Pak zvolna oheň dohořívá

*-*Pak zvolna oheň dohořívá

Anotace: ~~~~~~~~

Je skoro půlnoc~
~~~~~~~~
Když slunce teple svítí
šije vše zlatou nití
pšeničné lány vyšívá
ovoci sladkost přidává
pozdraví slunečnice
i chrastící makovice...
…Deštivý mrak pluje si
před sluncem se zavěsí,
chvíli se přestaň usmívat
já musím zase zalévat.
Po dešti všechno zavoní
déšť myje plody jabloní
do lesa jdeme s košíky
na janky,kozáky na hříbky.

Slunce teď duhu maluje
na kaluže se usměje
a ty za chvíli zmizely
jakoby snad ani nebyly...
kde se dá tam stojí stany
uprostřed ohniště nachystaný
večer až do vsi voní špekáčky
je slyšet kytara a trampské
la,la,la....písničky.
Pak zvolna oheň dohořívá
měsíc se usmívá a táta zívá
už je skoro půlnoc
vždyť zítra je taky den,
tak dobrou noc...

~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 07.07.2020
Přečteno 152x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Psavec, šerý, Tomcat, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná na dobrou noc... ;)

07.07.2020 22:26:43 | Emily Říhová

U ohýnku vůně léta,
praská dřevo, hraje hudba.
Chce se zpívat trampské písně,
buřty voní,
je nám krásně.
~~~~~~~~
Moc pěkná a dobrou noc Květuško *ST ;-)

07.07.2020 21:58:47 | jenommarie

;-)ST

07.07.2020 19:21:55 | Tomcat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí