*-* K slunci se otáčej

*-* K slunci se otáčej

Anotace: ~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~
K slunci se otáčej
ty zlatá krásko z pole
sluneční paprsek zakývá
a tak se hned každá slunečnice
nahoru na nebe podívá
pro koho jiného dnes tak hřeji
do mraku jemně strčím
ten se hned rozpláče
proč to děláš

najednou z mraku prší
a pod deštníky na slunečnici
kdo se tam asi schová
sám ženich,motýl no těžko říci
snad ještě nevěsta
si pod deštník spěchá
vzduch potom všechno osuší
slunce to přidá záři
ať už je červenec nebo srpen
v tom našem kalendáři
léto dál hřeje no prostě vaří

a jak je duha přes celé nebe
ten kdo byl v suchu
hned se usměje
slunečnice děkují za sprchu
ta voda patří k životu.

A všichni přejí těm dvěma štěstíčko
a to přeje i sluníčko.

~~~~~~~~~~

********************

Autor Květka Š., 17.07.2020
Přečteno 180x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Helen Zaurak, jenommarie, Psavec, vlnka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká Květuško :)

18.07.2020 23:19:48 | Emily Říhová

Krásná báseň o slunečnici *ST ;-)

17.07.2020 23:07:39 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí