.. moje kamarádky

.. moje kamarádky

Anotace: ...

Mé sousedky jsou jako všechny ženy,
chtějí být krásné a úžasné k tomu.
Bydlíme spolu, však dělí nás stěny
pokojů malého laciného penzionu.
Neočekávám u nich perlení ducha,
stačí mi jejich smích a ochota dělat mi spoločnost,
když ztrácím zdravý rozum a deprimují mě obavy.
Srdce mi vždy vzrušene buchá
když scházejí po schodech a mně pro radost
pošlou přes rameno vzdušné polibky a úsměvy.
Nejsou zvědavé, proč mě vyhodila žena, nebo co jsem zač,
ani já nepátrám, proč odmítly dělat těm svým matrace.
Zaklepou, keď potřebují zavěsit obraz, opravit splachovač,
občas je svezu k doktorovi, nebo když zaspí, do práce,
aby nevypadly z toho šíleného kolotoče, plného odříkání a tvrdé dřiny.
Všechny jsou svobodné matky, bité životem a problémy
no tvrdí.. zahodily jsme trápení za hlavu, vždyť život je tak krátký..
Jedna je zdravotní sestra, druhá je baletka a třetí zas studentka medicíny.
Připomínají mi Leonardovy madony s těmi svými ratolestmi
a mne teší, že jsem jejich kamarád a ony moje kamarádky.
Autor whisky, 31.07.2020
Přečteno 209x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je fajn mít kolem sebe přátele;-)

01.08.2020 14:54:25 | jenommarie

...bez toho by život byl těžký, někdy až velmi těžký...

02.08.2020 21:59:52 | whisky

Ano přátel je třeba;-)

02.08.2020 22:12:55 | jenommarie

...Přátelství je součást lidského štěstí... Jan Werich

02.08.2020 23:35:48 | whisky

Když si lidé nejsou lhostejní, vždy to tak je.;-)

02.08.2020 23:56:06 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí