Nemyslíš, zaplatíš!

Nemyslíš, zaplatíš!

Zahlédl jsem anděla s duší mou v dlani,
za prohřešky muaím zaplatit vysokou dani.
Lži skrýval jsem společně s přetvářkou,
jak zahalená byla tvář skutky přestárlou.

Nepomohl jsem staršímu člověku s životem.
Neučil jsem mladé jak stát se pilotem.
Nedaroval jsem chudému zrnko housky.
Nevážil jsem bohatému zlata kousky.

Jak vyvážím zlostí a strastí tvorbu?
Mám vyrovnat se s mámením vzdoru?
Čeká mne pouze do pekla pozvání?
Vydržet mučení a s ďáblem setkání?

Autor báseňkář, 23.08.2020
Přečteno 136x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, petrzal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V p3kle už jsme neboj - nicméně chovej se tak abys se nebál zrcadla bude to v poho.
Napsané je to dobře, bavilo mě to.

24.08.2020 07:51:13 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí