Co ty o tom víš?

Co ty o tom víš?

Anotace: Jak vypadal svět před sto lety?

Jak vypadal svět,před sto lety?
Bylo nebe modřejší a mnohem blíž?
Na loukách rostly barevnější květy?
Co ty o tom víš?

Jak tehdy voněla čerstvě posekaná tráva?
Létali ptáci mnohem výš?
Bývalo též narození velká sláva?
Co ty o tom víš?

A co ti vojáci, byli všichni zlý?
V oknech krásné okenice, nebo mříž?
Doba upřímnosti,či odporných lží?
Co ty o tom víš?

Stoly plné jídla,nebo stále hlad?
Měli tehdy lidé k sobě mnohem blíž?
Příjemné teplo, či pichlavý chlad?
Co ty o tom víš?

Jak rychle uběhne více než století?
Doba o které stále sníš
Kolik se za ten čas stihne lásek a objetí?
Tak řekni nám dědečku,jak tehdy chutnal život,
co ty o tom víš?
Autor Henry Canas, 11.09.2020
Přečteno 250x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi hodnotná báseň.

15.06.2021 10:30:32 | mkinka

Děkuji:-)

04.11.2021 11:33:37 | Henry Canas

Po letech jen dohadovat smíme se,
vždyť mnohé z odpovědí ztratí se...

21.09.2020 22:05:05 | Emily Říhová

A ti ,co ještě mohou, vyprávějí.

01.10.2020 15:21:25 | Henry Canas

... a je dobré jim naslouchat, než bude pozdě... krásný večer

01.10.2020 19:11:09 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí