*-*Podzim, jak velký elegán

*-*Podzim, jak velký elegán

Anotace: ~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~
Léto nesnáší podzimu nálady
ani ty jeho hloupý nápady
jak ty krásné barvy létu vzal
a všude si fantazii maloval.
Namaloval by klidně sníh v září
kdo miluje léto mrzutě se tváří
a maluje si a ruce má v klíně
tak proč se tváří tak nevinně?

Ne,podzim nemaluje z lásky
a nemaluje ani pro potlesk
proč cítíme z té jeho kresby
po létě tak trochu stesk?
Pak začne pršet ty barvy drží
podzim se v loužích prohlíží
a namaluje si vránu i kočku
a na černé kočce i bílou vločku.

Podzim, jak velký elegán
do ročních období bývá zván
léto byla jeho rozverná milenka
a zima? Hádejte.
To bude jeho sněhová manželka.
A o jaru už ani nemluvím
já ti asi podzime
nerozumím.

~~~~~~~~

*******************

Autor Květka Š., 12.09.2020
Přečteno 136x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Marten, Fany, Tomcat, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) milá Květko, opět pohlazení, díky :-)! ST

13.09.2020 10:37:21 | Fany

:-)...i já děkuji.

16.09.2020 16:57:38 | Květka Š.

:-)

20.09.2020 18:59:04 | Fany

"Fialové dny na konci podzimu
S Violetou shrabujeme ocúny a listí"
;-) ST

12.09.2020 20:45:00 | Tomcat

Ó podzim...ten ví
jak zahrát lidem na city,
odhazuje pomalinku barvy léta,
nechá nám paletu těch zralejších a vůní,
která ze zralých plodů
naši fantazii čechrá.
Květuško..zase pěkně vybarvená básnička.* ;) *ST měj se krásně

12.09.2020 16:19:09 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí