ŠÍŘÍ SE TO I VODOU

ŠÍŘÍ SE TO I VODOU

Anotace: Tentokrát to nebude tak veselé. Pět nových koronavirových.

ŠÍŘÍ SE TO I VODOU

 

Vodník Vilda z tůně

z vrby prý se zřitil,

neb příšerně stůně:

od ryb covid chytil.

 

(Přísně vzato

má to za to,

že nekoupil u šičky

roušky za dvě dušičky.)

 

CVIČENÍM A ČTENÍM PROTI VIRU

 

Nedbala na průpovídky,

zahořela pro povídky;

každý večer po fitku

přečetla si povídku,

vyhnula se kovídku.

 

ČESKÁ VLÁDA

 

Dělá gesta efektní

a chvástá se v prospektu

studiem všech aspektů;

však namísto respektu

dočká se jen despektu,

jelikož je defektní.

 

VLÁDA JE VIRUS

 

Krajinu zahalil smutek,

všichni černé roušky nosí,

čekají na dobrý skutek,

doufají, že kdosi

vypálí to hnízdo vosí.

 

Zlo už se zmocnilo vládce,

zlé věci mu našeptává,

ovládlo vládcovy rádce

a občan boj vzdává,

odvahy se nedostává.

 

SOUMRAK DEMOKRACIE

 

Státu teče do bot;

omezení svobod

k upevnění moci

má mu napomoci.

 

Občana to deptá,

bouří se a reptá;

umlčí ho nový

zákon pendrekový.

Autor Neklan, 21.09.2020
Přečteno 166x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, ccigg, Rozmarýna, Iva Husárková, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí