Podzimní čas

Podzimní čas

na zemi dopadly podzimní kaluže 
krmítka se začaly třást 
srnky se pod nimi hrbí
ty, co přišly pozdě 
 
starým kancům
odpadají klektáky jak listí 
jakmile se zvedne mlha
vběhnou do luk pro výstřel
 
         už bude čas 
         podzimní čas 
 
slizká vlhká filharmonie otírá se o stromy
kdyby mohly
vykasají kůru co nejvýše k nebi
 
kam by ale tloukli datli?
kde sovy spaly, kde netopýři?
les je silný, les se smíří
 
         a už je čas
         podzimní čas
 
Autor Náladový básník, 04.10.2020
Přečteno 249x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, šerý, Psavec, Marten, Akrij8, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přírodní a stromová poezie.

03.03.2024 12:22:10 | mkinka

...hezká náladovka přírodní...chválím že jsi člověka ani nezmínil...;-)

05.10.2020 13:42:30 | Marten

a tím to celé nezkazil ;-)

05.10.2020 20:49:41 | Báček

...přesně tak...;-)

06.10.2020 13:06:00 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí