La Morte a Venezia - La Vita a Praga

La Morte a Venezia - La Vita a Praga

Anotace: Mám ráda ten Viscontiho film "Smrt v Benátkách".....

Dívám se na gondolu, pluje po kanálu. Zapomněl's tu u stolu svý pero v penálu Však chlapče, jen buď v klidu, to pero zbylo tu. Coural's tehdá po Lidu v proužkatým trikotu. A ráno vyzváněly nám zvony chrámové. Zvěčnil nás Botticelli na malbě deskové - tam za zády Tří králů jak by se zablesklo..... To čert si na píšťalu pískal svý burlesco......

Marně bloudím po Lidu, mé dítko nevinné. Po tobě ani vidu a slechu taky ne..... Benátský lev si tlapu líže a já mám strach, že tady taky zkapu, jak starej Aschenbach.
Autor Bordža, 05.10.2020
Přečteno 201x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Marten, šerý, Donne, Akrij8, ARNOKULT, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ten film je dobrej a navíc podbarven krásnou hudbou Gustava Mahlera,a milovala jsem Dirka Bogarda v hlavní roli,musím říct že jsi svůj text pěkně podbarvila atmosférou, tvá druhá báseň co jsem četla co je napsána úplně jiným stylem než tady lidé píšou a to je vždy novej vítr do plachet tady ,)

05.10.2020 14:59:55 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí