* * * 4)

* * * 4)

Zapadám do soukolí
Nebolí mě už záda rozedraná od zubů
Jak jen se krásně točím

Dík za dopis
Láska je pomíjivá
Oba to víme
             zbývá jen prověřit
kdo navečer rozsvítil
docela malou lampičku
a pak ztloumil hlas
              svůj i rádia

Víra je síť z jemných nitek
a už je samá díra

Jak jen se krásně točím
a poslouchám stakccato
nikoli Mozartovské
to jen otvory se učím dělat
                                 do lidí

Pařezy mí důvěrní přátelé
již neznáte čas
Po těle kousek po kousku
cítím vás
Obracím se v železo a kámen
Chvěji se
          až po paty
          tím krokem, tím plamenem
jenž mi upaluje plíce

Jak jen se krásně točím
Hodiny tikají
pár minut před výbuchem
Na okraji nesmyslnosti
cítím horký dech
Točím se
já kolečko zubaté
Soukolí jen mnou toč
Pár minut před výbuchem
vzduchemn prorážejí výboje a hromy
Ručička ukazuje minutu do pohromy

Stromy mají rakovinu
Vrhají hnilobný stín

Na počátku byla tma a slovo:
                                "K SAKRU"

                                       18.12.1985

Autor Jan Kacíř, 06.10.2020
Přečteno 205x
Tipy 10
Poslední tipující: IkkarisKa, šerý, Snacek, Marcella, Marten, ARNOKULT, Frr, petrzal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...dobře vypsané emoce a střípky obrazů....zajímavá poetika tvých básní...;-)

06.10.2020 13:20:24 | Marten

Vřelý dík i za čtení po letech publikovaného.

06.10.2020 14:38:39 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí