Xxx

Xxx

1.

Připadám si jak hologram,

obklopený ze všech stran,

všudy přítomnou prazdnotou

a uvnitř ubíjející nicotou.

Jak hologram bez hmotné podstaty,

bez těla a lidské nahoty,

prázdný shluk barevných efektů,

bez lásky a citových defektů.

 

2.

S ďáblem má úmluvu krví stvrzenou,

že poetou a bardem on se stane,

v životě jen lásku zhrzenou,

do vínku od něho dostane.

Krásné verše on bude umět psáti,

ty jenž popletou nejedné ženě hlavu,

svou lásku tu nemůže jim nikdy dáti,

on čeká na jedinou z toho davu.

Ta jenž ukončí jeho s ďáblem trápení

a v srdci zažehne novou lásku,

ten anděl jenž dá mu své znamení,

i svojí duši dá pro něho v sázku.

Autor Jdarks, 06.10.2020
Přečteno 207x
Tipy 11
Poslední tipující: Majda, mkinka, Emily Říhová, ARNOKULT, Guldrun, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, ale hodně smutná.Asi Tě něco trápilo a těmito verši jsi to dal ,, ven."
..ST..

03.11.2020 23:04:46 | Jaruška

Vím bylo to psáno v době kdy si osud se mnou zahrál až přespříliš. Ale děkuji moc

06.10.2020 20:34:07 | Jdarks

hezky napsaný....ale zase jako spousta jinýho tady - bezútěšná chmurná***
:-D*:-)*

06.10.2020 20:19:50 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí