Paní Chryzantéma hledí z okna

Paní Chryzantéma hledí z okna

Anotace: ....něco z mého "japonského" období...., ovšem, měla jsem i období čínské..., za to mohl Mathesius se svými Zpěvy....chi,chi, ch....

Stříbrné ráno jiskří se, nad železniční tratí, kapička rosy na římse tiše si jinovatí.
Od Bohdalce, tam z Vršovic, mrzutý vlak se vleče, ráno se blýští jako líc samurajského meče.
Ráno má podivínský třpyt a smělé oči dračí, odněkud z dáli slyším znít hlas flétny šakuhači...
Autor Bordža, 08.10.2020
Přečteno 174x
Tipy 10
Poslední tipující: Nona, mkinka, Donne, šerý, ARNOKULT, Frr, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohdalec znám - ten hřbitov úzkosti, když podzim v listoví předává srdci splín. Až těsně na konci samoty večerní se urna maminky v sonátě rozezní. Kam odešla si mi - kde stín Tvůj naleznu - já zůstal poslední z celé své rodiny.

08.10.2020 18:28:46 | ARNOKULT

JŮŮ***** ST* :-)*

08.10.2020 13:44:21 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí