Bezvýznamná

Bezvýznamná

Podivná básnička,

hučí vám do uší.

Že nemá významu,

nikdo z vás netuší.

 

Rýmy má bez veršů,

vzbuzuje otázky.

Napíná nervy,

jak tenké provázky.

 

Hloupá a nechtěná,

bez pochopení kráčí.

Podívej se blíž.

Kdopak jí stačí?

 

Básničky bez smyslu,

vysypu si z rukávu.

Já, básník bez múzy,

nemám čest ni slávu.

 

Blázniví poeti,

na chvíli vás potěší.

Kladou však otázky,

a žádné neřeší.

 

Pod hvězdnou oblohou spí.

Beze strachu z konce svých dní.

Usínají v temnotě s důvěrou,

že znovu se rozední.

Autor Elis1ě, 19.10.2020
Přečteno 159x
Tipy 7
Poslední tipující: Amiradi, danaska, Rozmarýna, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miloučká báseňka. Potěšila mě. Zdraví Daniela z Prahy

17.11.2020 19:43:52 | danaska

Děkuji

18.11.2020 22:28:48 | Elis1ě

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí