Úsvit

Úsvit

Anotace: Novější verze po zhudebňovacím pokusu.

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál

Viděl jsem úsvit

a páru nad rybníkem

při cestě prvním,

fakt prvním ranním vlakem.

 

Viděl jsem srnu,

spásala trávu s klidem,

v růžovém šeru

než Slunce z lesů vyjde.

 

Viděl jsem úsvit

a měl v očích slzy,

když mezi stromy

probleskl ten třpyt.

 

A pak se vyhoupl nad obzor

ten nejvzácnější drahokam.

 

           ***

 

Viděl jsem úsvit,

ačkoliv měl jsem spát,

ptáků zpěv zněl přesně,

jak má znít.

Viděl jsem úsvit,

tak co si více přát,

okamžik, kdy toužíš

umřít i žít.

 

Jabloně kvetly

a krajem voněl šeřík,

slivoním vítr

roznášel bílé peří.

 

Viděl jsem srny

pást se okolo trati,

poslední závoj

ušlé noci se ztratil.

 

Viděl jsem úsvit

a měl slzy v očích,

vracel se domů

a všude byl klid.

 

Viděl jsem úsvit,

ačkoliv měl jsem spát,

ptáků zpěv zněl přesně,

jak má znít.

Viděl jsem úsvit,

tak co si více přát,

okamžik, kdy toužíš

umřít i žít.

 

                 ***

 

Vystoupil jsem, nechal vlak odjet

a sám vykročil ke Slunci.

Autor Pétík, 20.10.2020
Přečteno 240x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano - úsvit!

Až Vánek, možná od Moře,
se znenadání osmělí,
sám laskavý Bůh nahoře
pokyne Času – příteli,
a za úsvitu Auroře.

20.10.2020 10:12:37 | ARNOKULT

Děkuji za zastavení.

20.10.2020 20:19:27 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí