K odpočinku

K odpočinku

Když viděl jsem slunce vycházet,

vzpomněl jsem si na otázku,

která začala mne provázet.

 

Která provází lidstvo odnepaměti.

Kdo jsme a kam máme putovati?

Tak jako nevíme proč se vše děje,

nevíme proč žijeme zrovna v tomto těle.

 

Nejsem si jistý zcela a velice,

zda ptát se na to, nevymyká se etice.

Člověk by měl občas zajít na kopec,

sednout si, přemýšlet, ale nečekat na konec.

 

Hledět klidně do dálky,

přemítat, jak by se tu žilo bez morálky.

 

Zamyslet se , odpočinout,

pak se zvednout a zase plynout.

Plynout tím svým životem,

jako listy stromu potokem.

 

Autor Karel Doktor, 20.10.2020
Přečteno 150x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, jenommarie, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plynout tím svým životem
nikomu nebýt poskokem...
Hezké, líbí se mi :)
Krásný večer

03.11.2020 20:48:30 | Emily Říhová

Děkuji:)

04.11.2020 07:37:06 | Karel Doktor

Hezky se mi čte..a i k odpočinku JE. * ST ;)

21.10.2020 16:46:20 | jenommarie

Děkuji. vaše básně jsou také nádherné a hloubavé:)

22.10.2020 08:01:24 | Karel Doktor

To mě těší a také děkuji..jsem ráda že tak působí. Pěkný den přeji;)

22.10.2020 13:44:52 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí