Slasti

Slasti

V šeru večera
Pokrytého mlhou
Namodralým kouřem
Který vydechuješ do mých úst
Skrz hedvábný šátek
Se nořím sama do sebe
Do tolik potřebného spánku
Který nepřichází
Bez cizí pomoci

Sladká těžká vůně slasti
Plní pokoj
A já taju
Jako kostka barvy jantaru
Uvnitř dýmky

Nabízíš vstup do jiných světů
Do jiných úrovní vnímání reality
Která se ztrácí ve všech svých dimenzích
Vstup do všech představ a snů
Které neodemkneš
Bez správného klíče

Poslední zbylí
S třesem v konečcích prstů
Který nutí hledat
Tápat
A bořit se
V blátě
Písku
Nebo čajových lístcích

Dnes míjí zítra
Aby se zítra stalo pozítřím a dnem po neděli
Kdy nemůžu sesbírat kousky sebe
Z podlahy pokryté perským kobercem s propálenými fleky
Od všech vytoužených slastí
Co vyletěly otevřeným oknem spolu s pondělím
Autor její alter ego, 22.10.2020
Přečteno 165x
Tipy 7
Poslední tipující: Marten, mkinka, Krajina průzračnosti, Frr, Tomcat
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí