101

101

 
Jmenuji se Helena
A předevčírem jsem umřela.
Moje sousedka totiž trošku
Když přišla poklábosit
Si sundala roušku
Někdo jí prý řek
Že je blbá
Že nosí náhubek.
Že chtějí se nám dostat do hlavy
Že očipovat nás chtějí Číňani.
Prý nejhorší je smrt z vyděšení...
Já můžu Vám říct
Že za moc nestojí ani smrt ze zápalu plic
Je to smrt udušením.

Tak to chodí v této zemi
V Česku
Že za den umře 101 lidí
(ÚZIS, 19.10.)
A vlastně nikdo nic
A nejspíš by asi bývalo víc stesku
Kdyby umřelo 101 puntíkatejch pejsků.

Miroslav Věra Pepa Daniel a Libor
Eva Tibor Ferda Táňa a Ctibor
Petr Kamil Renata Víťa a Karel
Jan Alois Bohunka Jiří a Pavel
Pepa Věra Anna Hana Ema

Vlasta Roman Ondra Jáchym Přemek
Dušan Bohouš Pavla Šárka a Zdeněk
Berta Evžen Josef Alena a Jindřiška
Simona Jiřina Emil Iva Vojtěška
Oldřich Milan Honza Marie a Dáša
Ota Luděk Janek Maruška a Saša
Bořek Jirka Venca Jakub Sofie
Zdeňka Jarmila Emilie Viktor Marie
Řehoř Julie Vítek Péťa Vladimír
Leoš Lucie Jarda Lumír a Drahomír
Vlasta Hynek Petr Jitka a Eva

Karel Lubor Dalibor Max a Miloš
Pepa další Pepa Honza Vláďa a Luboš
A Leoš Martina Radek Iva Irena
Naďa Tibor Bohdana Jarek a Milena
No a já ta stoprvní
Helena.

Asi tak to chodí
V proudu dní
Někdo umřel
A někdo má dál svý pohodlí.
Autor Neo Brener, 23.10.2020
Přečteno 133x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se z toho picnu!
Přiřadit do šuplíku šprýmařů tohle nejde. Snad abych založil podšuplíček sarkastických šprýmařů. Dílko od plic, vykašláno z Dejvic?

24.10.2020 00:13:11 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí