listopadová

listopadová

jsou slova pro smích s kouskem věčnosti

a osnova spánku v kameni

ozvěna nesmírna co měří velikost lidí

mezi kapkami vody

přináší váhavý déšť s formou a kladívky;

 

čpavou vůni v listí zažehnu zbytečnou petrolejkou

pod ostře kaštanovýma očima pak obvykle zametu svůj obrys

ve svících koruny mi chrastí

větrná slova 

co tak brzo zhasnou

 

Autor vojtěška, 31.10.2020
Přečteno 149x
Tipy 14
Poslední tipující: Now, Frr, Emily Říhová, Marcella, enigman, lawenderr, Psavec, jenommarie, Tomcat, Akrij8, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že takovou by si rád přečetl i pan Skácel.

17.11.2020 15:07:52 | Now

... opadavá ...

02.11.2020 13:42:14 | Marcella

zhasnout ještě neznamená že je tma...

02.11.2020 02:32:27 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí